evenementenhulpverlener worden?

Sta jij altijd vooraan om mensen de eerste hulp te bieden? Heb jij een EHBO-diploma op zak? Wil je meehelpen aan een goede slachtofferhulp tijdens evenementen? Word dan evenementenhulpverlener van onze vereniging! De vereniging is continu op zoek naar nieuwe enthousiaste hulpverleners voor inzetten tijdens evenementen. Wij hebben onder andere inzetten tijdens diverse sporttoernooien en andere grote, maar ook kleine evenementen in regio Maastricht.

Heel simpel, een geldig EHBO-diploma, een lidmaatschap bij onze vereniging en enige fysieke fitheid!

Nee! Ieder lid van onze vereniging met een geldig EHBO-diploma kan evenementenhulpverlener worden. Maar als evenementenhulpverlener word je wel verzocht om je herhalingscursus in een aparte groep te volgen. In deze groep wordt namelijk specifiek ingegaan op de evenementenhulpverlening en krijg je een verdieping op de basis EHBO, waardoor je je EHBO-vaardigheden en competenties naar een hoger niveau tilt en je precies weet wat te doen bij verschillende situaties en ongevallen tijdens een evenement.

Je bepaalt zelf hoe vaak en bij welk evenement je wordt ingezet. We vragen je als evenementenhulpverlener wel om minimaal bij drie evenementen per jaar actief te zijn, zodat je voldoende mogelijkheden hebt om je geleerde vaardigheden en kennis toe te passen in de praktijk.

Nee! Je hoeft zelf geen kleding of materialen aan te schaffen. Je ontvangt een EHBO-tas en EHBO-tenue (broek, polo en jas) in bruikleen van de vereniging.

Je bent met minimaal twee evenementenhulpverleners tijdens een evenement en in sommige gevallen – afhankelijk van de grootte van het evenement – met een groter team, zodat jouw veiligheid en die van de bezoekers/deelnemers voldoende wordt geborgd.
Je kunt je aanmelden als evenementenhulpverlener door onderstaand formulier in te vullen, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met op je opgenomen! Wil je eerst meer informatie of eens een kijkje komen nemen bij een inzet? Ook dat kan! Stuur dan een e-mail naar posten@ehbomaastricht.nl.